Tollfrihetsgrensen på kr. 350,- bortfaller 1. januar 2020

Dette har Stortinget bestemt og det er også tatt inn i den nye Regjeringsplattformen.Tolldirektoratet inviterte en rekke firmaer og organisasjoner til et møte om den praktiske gjennomføringen som fant sted 31, januar.

Nederst i saken ligger lenke til de foiler som ble lagt frem. Det viktigste er den som heter “Tre mulige løp”

Tolletatens foreløpige strategi er å følge et opplegg lik det Australia nå bruker. Australia er allerede i gang og EU skal iverksette sin nye tollgrense 1. januar 2021.

Det er fremdeles mye som er uavklart, men foreløpig bygger man på det Stortinget har bestemt at vi innfører dette i Norge 1. januar 2020. På spørsmål fra oss om det kan bli utsettelse svarte man at man har et oppdrag om iverksettelse, men vil selvfølgelig ta opp en eventuell utsettelse med Regjeringen dersom det blir nødvendig. Virke sa da at de mente det var vitig å overholde tidsfristen.

Det er ennå ikke avklart om denne null grensen bare skal gjelde mva eller om den også skal gjelde særavgifter som sjokolade og sukkervare. Det er jo mange som i dag utnytter den frigrensen og Finansdepartementet trodde nok at man bare ville ha en ny grense for mva.

Jeg spurte også om hvor strengt vil man forlange fullmakt fra importøren/forbrukeren. Det hadde man heller ikke avklart og ville komme tilbake på det.

Flere av våre medlemsbedrifter er svært skeptiske til hvordan dette kan praktiseres og er redd for at dette kan bli særdeles byrdefylt. Vi lanserte derfor for tolletaten at de nedsetter arbeidsgrupper hvor også vi deltar. Det var de positive til med det forbeholdet at de ønsket ikke at noen skulle få særfordeler.

Tanken er at man ved et nytt regelverk har tre løp:

1.Man har et forenklet løp for netthandler hvor det utenlandske nettselskapet deklarerer og betaler importmva. Det forutsetter en registrering.
2. man kan nytte dagens Samlefortolling
3. Den tradisjonelle veien om en ordinær fortolling.

Om tariffnummeret tenker man seg bruk av de første 6 siffer som benyttes over hele verden.

 Presentasjon.pdf – Lavverdisendinger

www.nholt.no

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.