Veksten fortsetter for DACHSER Nordic

Foto: DACHSER

I 2019 har DACHSER Nordic nok en gang satt en omsetningsrekord med 1,69 milliarder kroner.

Dermed fortsetter den familieeide logistikkleverandøren sin lange rekke av gode årsrapporter med et nordisk resultat før skatt på 69,2 millioner kroner. En økning på litt over 10 prosent.

“Vi fortsetter den positive kurven som DACHSER Nordic har holdt seg på de siste årene. Samlet sett svarer årsregnskapet for 2019 til våre forventninger, og selv om ingen kunne ha forutsett den unike situasjonen vi befinner oss i akkurat nå, så utgjør resultatene fra 2019 et stabilt grunnlag som vi håper å kunne bygge videre på i 2020,” sier René Sidor, Managing Director for DACHSER Nordic. “Vi følger vår etablerte strategi og styrker vår markedsposisjon innenfor vår kjerneforretning, stykkgodsdistribusjon i Europa. Dermed er vi godt på vei mot å bli den foretrukne stykkgodspartneren,” lyder det fra René Sidor.

Årsregnskapet for 2019 viser en økning i omsetningen for alle de tre datterselskapene i DACHSER Nordic: DACHSER Denmark A/S, DACHSER Norway AS og DACHSER Sweden AB. Størst var økningen for det norske datterselskapet, som oppnådde en markant økning i både omsetning og resultat. Med en økning på drøyt 27 prosent fra 18,1 millioner kroner i 2018 til drøyt 23,1 millioner kroner i 2019 og en styrking av organisasjonen, er DACHSER Norway godt rustet for fremtiden.

“I Norge fortsetter vi den positive trenden vi har bygget opp de siste årene. I 2019 har vi fokusert på å styrke organisasjonen og videreutvikle kompetanser med utdannelsesforløp og kurs,” forklarer René Sidor. “De norske resultatene reflekterer at vi fortsetter å styrke markedsposisjonen i det norske markedet. Vi følger vår etablerte strategi og utvikler oss på en lønnsom, fornuftig og ikke minst organisk måte. Vi har også styrket vårt fokus på mer miljøvennlige transportløsninger i Norge, og i begynnelsen av året signerte vi en “Næring for klima”-kontrakt med Oslo kommune,” legger René Sidor til.

I mai 2019 åpnet DACHSER Sweden en ny avdeling for sjø- og luftfrakt utenfor Göteborg – DACHSERs første svenske avdeling innenfor dette segmentet. Dette er blant annet et resultat av den firedoble resultatrekorden oppnådd av det svenske datterselskapet i 2018.

“2018 ga en firedobling av resultatrekorden for DACHSER Sweden, men åpningen av vår nye avdeling for Air & Sea Logistics påvirker resultatet for 2019, og vi må beregne litt tid for å finne fotfeste i det svenske sjø- og flyfraktmarkedet,” forklarer René Sidor. “Likevel har vi oppnådd et godt resultat, og vi har klart å fortsette den lønnsomme veksten vi har bygget opp. Vi har fokusert på å utvikle vårt kjernestykkgodsprodukt, og vi har styrket vår markedsposisjon på det svenske markedet betydelig.”

“Vi følger vår etablerte strategi og styrker vår markedsposisjon innenfor vår kjerneforretning, stykkgodsdistribusjon i Europa. Dermed er vi godt på vei mot å bli den foretrukne stykkgodspartneren.”

René Sidor, Managing Director Nordic

Stabilitet i krisetider

Til tross for en sterk økning i omsetningen, oppnådde DACHSER Denmark et dempet resultat før skatt på 19,0 millioner danske kroner fra et resultat på drøyt 20,8 millioner danske kroner i 2018. Dette skyldes en endring i kostnadsstrukturen som en del av en fremtidssikring – en endring som vil komme selskapet til gode fremover.

“Som et familieeid logistikkselskap står vi for stabilitet og pålitelighet, selv i krisetider,” sier René Sidor. “Selv om verdensøkonomien stadig blir svakere, klarte DACHSER-konsernet å fortsette veksten i 2019. Vi er i en global krise og har måttet aktivere vår krisehåndteringsplan. Derfor må vi, i likhet med mange andre selskaper, revurdere målene våre for 2020. Når det er sagt, er nettverket vårt i full drift, og selv om volumene akkurat nå er fallende, opprettholder vi våre daglige avganger i hele Europa. Vi disponerer våre totale volumer på en slik måte at vi kan fortsette å oppfylle våre servicekrav og transittider. Vi vil fortsette å være en stabil og pålitelig partner for våre kunder og partnere,” fortsetter René Sidor.

Den familieeide logistikkleverandøren er optimistisk med hensyn til 2020, selv om det vil bli et år sterkt preget av krisetider.

“Vi fokuserer på å levere kvalitet og et høyt servicenivå til våre kunder, og det er utvilsomt våre 475 ansatte i Norden som har gjort at vi har klart å oppnå disse gode resultatene,” sier René Sidor. “Vi fortsetter arbeidet med å bli den foretrukne samarbeidspartneren i Norden innenfor vårt kjerneområde, stykkgodsdistribusjon i Europa. Vi har kommet godt på vei i løpet av 2019, og vi vil fortsette på denne kursen.”

Kilde: DACHSER

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.