Vy vant konkurransen om å få kjøre togene på Bergensbanen og Vossebanen

Foto: Vy

– Dette er en svært viktig seier og vi ser frem til å gi kundene en rekke forbedringer i tilbudet, sier konserndirektør Arne Fosen i Vy tog.

Vy vant både på pris og kvalitet. 

– Med Vy fortsatt i førersetet blir det blant annet flere avganger på Bergensbanen mellom Oslo og Bergen, og på Vossebanen mellom Bergen, Voss og Myrdal, tilpasset sesong og årstider, forteller Fosen.  

I tillegg tilrettelegges det for bedre korrespondanse med Flåmsbana. For pendlere er det også lagt opp til en markant økning i tilbudet mellom Arna og Bergen.  

– Med dette skal vi tiltrekke oss enda flere kunder, både hverdagsreisende, fritidsreisende og turister. Det skal vi gjøre med et bedre rutetilbud, sammen med nye og spennende løsninger som gjør reisen og den totale opplevelsen best mulig for kunder og miljøet, forteller Fosen.   

Offensiv satsing og samarbeid med lokalt reiseliv 

Bergensbanen og Vossebanen vil fortsatt hete det samme. I tillegg til flere avganger vil det også bli synlige endringer om bord i togene. 

– Vi skal lage flere nye opplevelser sammen med lokalt reiseliv. Det innebærer blant annet en offensiv satsing på reiselivstilbudet på og langs Bergensbanen, som flere ganger er kåret til en av verdens vakreste togreiser. Disse tilbudene gleder vi oss til å vise frem, sier Arne Fosen.  

– Vi har kjørt Bergensbanen i 110 år og våre dyktige medarbeidere kan strekningen og kjenner kundene. Tusen takk til alle som gjør en kjempeinnsats hver dag, avslutter Fosen. 

Dette er en viktig seier for hele Vy! Sammen med andre kollektivaktører langs Bergensbanen skal vi utvikle mer helhetlige løsninger som gjør det enklere og mer attraktivt å reise miljøvennlig. 

Geir Isaksen, konsernsjef i Vy

Om konkurransen 

Konkurransen i Vest gjelder togtrafikken på strekningene Bergensbanen, Vossebanen mellom Bergen – Voss – Myrdal og lokaltogene mellom Arna og Bergen. Endringene i togtilbudet vil gjelde fra ruteendring 2021. Frem til desember 2021 vil togene kjøre som i dag.  

Trafikkavtalen gjelder fra signeringsdato og regulerer trafikken fra desember 2020 til desember 2029. med mulighet for forlengelse med ett + ett år.  

Jernbanedirektoratet har gjort tildelingen. Denne beslutningen kan påklages og kontrakt signeres ikke før klagefristen på ti virkedager er ute. 

Les Jernbanedirektoratets pressemelding her 

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.