256 tunge kjøretøy kontrollert

Foto: Statens vegvesen

Vegvesenets intensive utekontroller i forrige uke resulterte blant annet i 15 kjøreforbud, 21 gebyrer og én anmeldelse for brudd på kjøre- og hviletid. 

Utekontrollen i Finnmark har hatt intensive kontroller ved finskegrensa på Kivilompolo og på Kvenvikmoen kontrollstasjon ved Alta.

– Tema for kontrollene har vært vinterutrustning, kjøre- og hviletid og ulovlig kabotasje. I tillegg kjørte vi bremseprøver i hallen på Kvenvikmoen, sier kontrolleder Sten-Kristian Berg i Statens vegvesen.

Reaksjoner

De aller fleste av de 256 kjøretøyene hadde alt i orden, men åtte kjøretøy fikk kjøreforbud på stedet på Kivilompolo, halvparten av disse på grunn av dårlig vinterutrustning. På Kvenvikmoen måtte sju kjøretøy parkere, tre av dem på grunn av mangler på dekk og kjetting.

– I tillegg til mangler på dekk og kjetting ga vi også kjøreforbud for dårlig lastsikring, overlast, dårlig sikt fra førerplass og manglende dokumenter. Ett kjøretøy var også for langt for å kjøre i Norge, sier Berg.

Én fører ble også anmeldt for alvorlig brudd på kjøre-/og hviletid, og fem kjøretøy har fått krav om utbedringer etter bremsekontrollene. Ett transportforetak blir også anmeldt for ulovlig kabotasje. Kjøretøyet fikk ikke kjøre videre med lasten og måtte laste om. 

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.