Stor fusjon i transport- og logistikkbransjen

Photo: Pixabay

FREJA Transport & Logistics Holding A/S og SDK A/S, som er eiet av USTC, annonserte i dag en fusjon som vil slå sammen to store familieeide selskaper innen transport- og logistikkbransjen. SDK og FREJA samler rundt 1.300 medarbeidere og får en årlig omsetning på mer enn 5 milliarder DKK.

Fusjonen mellom FREJA og SDK, som er eiet av USTC Gruppen, vil skape en ny sterk spiller innen transport- og logistikkbransjen og styrke den samlede markedsposisjonen samt legge til rette for fremtidig utvikling og vekst.

Ved en godkjenning fra det rette konkurransetilsynet vil SDK A/S bli hovedaksjonær med 75% eierandel i det nyfusjonerte selskapet. De resterende 25% av eierskapet vil holdes av dagens hovedaksjonær og grunnlegger, Jørgen Hansen, sammen med ledelsen.

Langsiktig engasjement
Å overdra en stor del av sitt livsverk har ikke vært noen enkel avgjørelse. Det har derfor vært avgjørende for Jørgen Hansen å finne en partner som står for de samme langsiktige verdier og engasjement som FREJA er bygget på.

«Helt siden jeg grunnla selskapet i 1985 har det vært vår ambisjon å utvide virksomheten og våre forretningsområder. Jeg er stolt over at vårt selskap har gjort det så bra og at vi nå har mulighet til å bli en del av USTC Gruppen ved å fusjonere med SDK. Våre familieverdier samsvarer med verdiene i Østergaard-Nielsen familien og jeg har full tillit til at det nye partnerskapet er en perfekt match», sier Jørgen Hansen.

Større kundekrets
SDK Gruppen er eiet av Østergaard-Nielsen familien og har en lang historie innen transport og logistikk. Selskapet ble grunnlagt i 1876 under navnet Julius Mortensen Shipping. Mange år senere ble selskapet det første selskapet i USTC eieren Torben Østergaard-Nielsen sin portefølje.

USTC, som har sitt hovedkontor i Middelfart, Danmark, er et globalt konglomerat med flere enn 2.500 medarbeidere og består av mer enn 100 kontorer i 33 land. I siste regnskapsår rapporterte USTC en omsetning på 76 milliarder DKK.

«Vi har vært på utkikk etter et sterkt selskap med de samme verdiene som oss for en allianse som skal sikre våre langsiktige mål. Denne fusjonen vil skape en plattform for videre vekst, både organisk og gjennom ytterligere oppkjøp. Når fusjoneringen er gjennomført vil selskapets samlede størrelse gi oss klare konkurransefordeler. Vi vil være bedre posisjonert gjennom utvidet bredde og gjennom å kombinere kompetanse og kunnskap fra våre erfarne og verdifulle medarbeidere i både FREJA og SDK», sier Søren Gran Hansen, CEO i SDK.

CEO i FREJA, Ulrik Rasmussen, gleder seg også over fusjonen og er oppmerksom på at det samlede selskapet settes i en svært god posisjon som gir kundene en enda bedre service, enda bedre kvalitet og en bredere portefølje.

Erfaren ledelse
Fusjoneringen vil resultere i endringer i selskapets struktur. Alle FREJAs eksisterende enheter vil slåes sammen med SDKs logistikkselskaper til en ny enhet; FREJA Transport & Logistics. Som en konsekvens av dette vil majoriteten av det eksisterende SDKs logistikkaktivitet bli rebrandet til FREJA og bli en del av det velkjente og respekterte merkenavnet innen bransjen. Alle andre SDK aktiviteter innen shipping, agentvirksomhet, havneoperasjoner og cruisevirksomhet vil fortsette uendret under SDK brandet og under fullt eierskap av USTC Gruppen.

CEO i SDK A/S, Søren Gran Hansen, fortsetter i sin rolle og vil i tillegg tre inn i rollen som styreformann i FREJA Transport & Logistics. Grunnleggeren av FREJA, Jørgen Hansen, vil tre inn i styret i SDK A/S og tar med seg uvurderlig erfaring og ekspertise fra bransjen. Ulrik Rasmussen, CEO i FREJA vil fortsette i sin stilling som CEO i FREJA Transport & Logistics.

FREJA Transport & Logistics vil ha avdelinger i syv forskjellige land; Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen, Nederland og Kina.

Avtalen er basert på godkjenning av relevante konkurransetilsyn. Transaksjonsprisen vil ikke bli offentliggjort.

Kilde: FREJA

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.